logo-joan
El vi s’eleva, ens eleva, “inspira”.

Joan Rubió – Cal Tiques

logo3

Em dic Joan Rubió i sóc viticultor,
fill del Penedès, de la Masia Cal Tiques.

Treballo una petita finca de la meva família, situada al barri de Cal Rubió de Santa Margarida i els Monjos. De sempre a casa he vist com es cultivava la Xarel·lo, la Macabeu, i havia sentit a parlar als meus avis sobre una vinya de sumoll que havien tingut. Cultivo vinya, cereal i oliveres seguint els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica. A l’any 2015 vaig decidir crear el celler amb la intenció d’elaborar els vins amb els que sempre he somiat.

joan

Background

“Quan ets a la vinya i
veus el cep envoltat per
la coberta vegetal espontània,
prens consciència de l’absurd que és
intentar posar paràmetres a la vida.”

Tenim tota la vinya inscrita al CCPAE des de l’any 2009. Apliquem els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica. Minimitzem les labors del sòl i es deixa coberta vegetal espontània.
Background

“Entenem els vins com melodies
que s’obtenen dels raïms; cada part del raïm
aporta una sonoritat diferent, específica:
la pell, la polpa, la rapa, la llavor, les mares.
Totes són necessàries per obtenir
la melodia final. ”

Al nostre celler obtenim els vins per escorregut. Vinifiquem sense premsar, lentament. Tota la verema es realitza a mà; el raïm es cull en caixes de 15 kg, passa per la taula de selecció i s’encuba amb les seves pròpies pells. El sangrat de tots els vins és natural, sense premsar.

Contacte

Masia Cal Tiques
Barri Cal Rubió
08730 Santa Margarida i els Monjos
Barcelona

938 980 554
joanrubio@tiques.cat