Pots veure el documental sencer aquí (contrasenya: most18)

Em dic Joan Rubió i sóc viticultor,
fill del Penedès, de la Masia Cal Tiques.
Treballo una petita finca de la meva família, situada al barri de Cal Rubió de Santa Margarida i els Monjos. De sempre a casa he vist com es cultivava la Xarel·lo, la Macabeu, i havia sentit a parlar als meus avis sobre una vinya de sumoll que havien tingut. Cultivo vinya, cereal i oliveres seguint els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica. A l’any 2015 vaig decidir crear el celler amb la intenció d’elaborar els vins amb els que sempre he somiat.

TIQUES 2019
100% Xarel·lo de la parcel·la de Cal Tiques, es cull manualment en caixes de 20 kg el dia 28 d’agost. Tot el raïm passa per la taula de selecció i s’encuba en una tina d’acer inoxidable on macera amb les seves pells durant 7 dies.
Posteriorment fa una criança amb gerres de ceràmica vermella i botes de roure de 500 litres durant 4 mesos.
Data de verema: 31/8/2019
Nº ampolles 1.000 ampolles numerades.
9 dies de maceració i criança de dos mesos i mig en una gerra de ceràmica vermella.
11 % VOL
ATT: 5,3 g/l
A.V.: 0,3 g/l

ESSENCIAL 2019
Essència:
“Allò que constitueix el fons de l’ésser, la naturalesa pròpia”
100 % Xarel·lo de tres parcel·les situades a la plana de Vilafranca, en els Municipis de Santa Margarida I els Monjos I Castellví de la Marca. El raïm es cull entre el dia 28 d’agost al 5 de setembre segons els criteris de maduració. Es cull manualment en caixes de 20 kg i tot el raïm passa per la taula de selecció. El raïm es derrapa i s’encuba en tines d’acer Inoxidable on macera durant 6 dies.
Es descuba per gravetat sense premsar i fa una criança en botes de roure de quart any durant dos mesos.
Data de verema: entre el dia 3 i el dia 6 de setembre del 2019
Nº ampolles 6.700 ampolles numerades.
8 dies de maceració i criança de 4 mesos en botes de 500 litres de roure francès i americà de cinquè any.
11,5 % VOL
ATT: 5,5 g/l
A.V.: 0,3 g/l

OBSTINAT 2017
“Obstinat… Pel tracte lleu, delicat, de la pell del raïm amb el propòsit d’esprémer i obtenir l’ànima”;
100% Xarel·lo veremat manualment el dia 4 de setembre del 2016. Es macera durant 6 dies amb les seves pròpies pells. Posteriorment fa una criança en barrica de roure de 500 litres de segon any durant 6 setmanes.
Data de verema: 21/8/2017
Nº ampolles 1.350 ampolles numerades.
10 dies de maceració amb un treball diari del barret i criança de 3 mesos en gerra de ceràmica vermella i barrica de 500 litres de roure francès i americà de tercer any.
11 % VOL
ATT: 6,6 g/l
A.V.: 0,2 g/l

Joanots
Dos amics anomentats Joan fan possible aquest somni, Aart Jan Hemmink i Joan Rubió.
100 % Macabeu, veremat el 23 d’agost del 2018, el raïm veremat manualment passa per la taula de tria, es derrapa i s’encuba en inoxidable durant 5 dies, posteriorment es descuba sense premsar i fa una criança amb gerra de ceràmica blanca durant 4 mesos.
S’han elaborat: 2.450 botelles numerades.
10% VOL
ATT: 5,4 g/l
A.V. 0,5 g/l

Ancestral Monastrell 2019
Escumós rosat elaborat amb raïms de la varietat 100% Monastrell de vinyes joves.
VINIFICACIÓ
Desrapat, maceració d’una hora, inici de fermentació alcohòlica amb llevats autòctons en un dipòsit d’acer inoxidable, final de fermentació a l’ampolla.
Nº ampolles 830 ampolles numerades.
1 hora de maceració en les seves pells i criança de 12 mesos en rima.
Data de desgorjat: 24/9/2020
11 % VOL
ATT: 5,4 g/l
A.V.: 0,4 g/l

NITUIX 2018
75% Xarel·lo i 25% Macabeu veremat manualment i passat per la taula de tria.
Fem una maceració amb les pells durant 7 dies i posteriorment una criança en barriques de roure francès i americà de 500 litres de quart any durant tres mesos.
S’han elaborat: 3.250 botelles numerades.
Una part dels beneficis de la venda de Nituix es destinen a finançar el projecte de La Bauma de les Deveses a la comarca del Berguedà.
Nº ampolles 3.250 ampolles numerades.
7 dies de maceració en les seves pells i criança de 3 mesos en barrica de 500 litres de roure francès i americà de quart any.
10,5 % VOL
ATT: 5,3 g/l
A.V.: 0,3 g/l
La natura es mou… la vida es mou
El desig foll d’atrapar i fixar un instant!
Un moment! Una mirada, un somriure, un vi.

ULL DE LLEBRE 2019
L’ull de llebre prové d’una vinya de 0,85 has situada en el Municipi de Vilafranca del Penedès. El raïm ha estat collit a mà en caixes de 20 kg. Es derrapa i s’encuba on macera 5 dies. Posteriorment es descuba per gravetat y fa una criança de 7 mesos en dipòsits d’acer inoxidable.
No ha estat clarificat ni filtrat.
Data de verema: 28/8/2019
Nº ampolles 6.800 ampolles numerades.
5 dies de maceració en les seves pells i rep una criança de 6 mesos en tines d’acer inoxidable.
10,5 % VOL
ATT: 4,5 g/l
A.V.: 0,1 g/l

ANCESTRAL XAREL·LO 2019
100 % Xarel·lo procedent d’una vinya del Municipi de Vilafranca del Penedès que s’ha elaborat seguint el mètode Ancestral, embotellem el most abans de que acabi la fermentació. Obtenim un vi escumós que ha fermentat amb els llevats i sucres que procedeixen de la vinya. El raïm ha macerat durant 7 dies en les seves pròpies pells i s’ha descubat per gravetat, sense premsar per obtenir la part més delicada del most.
Nº ampolles 2.230 ampolles numerades.
7 dies de maceració en les seves pells i criança de 12 mesos en rima.
Data de desgorjat: 24/9/2020
11 % VOL
ATT: 5,5 g/l
A.V.: 0,3 g/l
Contacte
Masia Cal Tiques
Barri Cal Rubió
08730 Santa Margarida i els Monjos
Barcelona
938 980 554
637 057 188
joanrubio@tiques.cat
